ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Потврде о стручном усавршавању уручене наставницима српских школа из Мађарске

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  уручио је данас  наставницима српских школа из Мађарске потврде о стручном усавршавању.

Министар просвете рекао је да је гимназија „Никола Тесла“ у Будимпешти стожерна, али да је упознат са радом свих српских школа у Мађарској.

Шарчевић је честитао наставницима на њиховом личном усавршавању и пожелео им успех у даљем раду.

Директорка српске гимназије „Никола Тесла“ из Будимпеште  Јованка Ластић указала је на значај сталног усавршавања наставника.

 По мађарским законима за седам година потребно је сакупити 120 поена да би им се продужила лиценца. Надам се да ћемо  ову дугу традицију наставити, јер је ово једина могућност да наши људи ово на српском ураде и добију акредитоване поене, навела је она.

Ластић је рекла и да је у току „можда највећи пројекат“ за српску заједницу у Мађарској, а то је изградња Сегединске школе.

Велики пројекти су урађени у Батањској школи. Тамо имамо још један велики пројекат- изградња сале за физичко, казала је она.

Ове године стручно усавршавање наставника из Мађарске организовано је у Београду. Том приликом биле су организоване посете школама и други видови стручног усавршавања. Министарство просвете овај вид стручног усавршавања реализује се од 2003. године.

Loading