ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Реновирана Средња медицинска школа „Андре Јовановић“ у Шапцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар просвете и културе Републике Српске Дане Малешевић обишли су данас обновљену Средње медицинску школу „Андре Јовановић“ у Шапцу.

Министар Шарчевић изјавио је да Влада Србије издваја значајна средства да се школе у Србији доведу у ред и да је за ту намену прошле године издвојено близу четири милијарде динара.

Ако говоримо да је око четири милијарде уложено само у 2017. години, онда вам могу  речи да је скоро 400 објеката урађено, рекао је Шарчевић у Шапцу.

Шарчевић је рекао да се уз обнову школа уједно решава питање енергетске ефикасности и дигитализације.

Када говоримо о квалитету образовања ми смо равноправни део света. У нечему смо чак и напредни. У области дигитализације и информатике смо чак напреднији од многих европских земаља. У дигиталном образовању, такође, навео је он и додао да ће се у наредном периоду радити на квалитету високог образовања и науке.

Директорка школе  Биљана Ђукнић рекла је да је Канцеларија за јавна улагања Владе Србије у реновирање школе уложила око 55 милиона динара, а да је школа уложила сопствена средстава за набавку клупа и другог намештаја.

Надамо се да ће то мотивисати наше ученике да постижу још боље резултате. Ново је све од крова до пода. Стара је једино наша намера да останемо најбоља средња стручна школа. Трудићемо се да оправдамо све што је држава у нас уложила, казала је Ђукнић.

Министар просвете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је данас да улагање у школе и образовање није потршња, већ улагање у будућност.

Он је честитао Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије што је препознало да је потребно улагати у образовне институције.

Ово је прилика да се захвалим Влади Србије, председнику Вучићу што много помаже Републици Српској. Недавно смо у Влади Србије потписали споразуме са 15 локалних заједница да се из средстава Републике Србије реновирају одређени школски и инфраструктурни објекти, навео је он.

Медицинску школу која је у поступку вредновања остварила најбоље оцене данас су посетили и саветник министра просвете Србије Александар Пајић и државна секретарка Ана Ланговић Милићевић.

Loading