ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Добра сарадња са УНДП на заједничким пројектима

Министар просвете Бранко Ружић и стални представник УНДП у Србији Јакуп Бериш разговарали су данас о заједничким пројектима две институције и изразили задовољство досадашњом сарадњом.

Министар Ружић је рекао да, када је у питању пројекат Подршка стратешким институцијама у образовању, од велике важности за Србију и за високо образовање je изградња и реконструкција зграда три уметничка факултета у Београду (ФМУ, ФПУ, ФЛУ), који су финансирани из пројектног зајма Банке за развој Савета Европе.

Он је рекао и да му је драго што постоји пројекат „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности “, који се спроводи у партнерству са Фондацијом Петља, јер ће повећати проценат младих са развијеним рачунарским и дигиталним компетенцијама.

Када је реч о подршци за реновирање и изградњу ученичких и студентских домова, Ружић је изразио захвалност на подршци да се унапреди високо образовање повећањем смештајних капацитета студентских домова у два највећа универзитетска центра: у Београду и Нишу, где су највећи захтеви за обезбеђивањем нових студентских смештајних капацитета.

Loading