ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Оснoвана Висока школе струковних студија ваздухопловне академије

Влада Србије је донела одлуку о оснивању Високе школе струковних студија ваздухопловне академије у Београду“ изјавио је први потпредседник Владе и министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић, додајући да се овом одлуком решава питање формалног образовања пилота, контролора лета и инжењера одржавања ваздухоплова у оквиру државног система образовања.

Висока школа струкових студија ваздухопловне академије прве студенте ће примити већ од октобра, а план је да у наредне три године буде уписано 216 студената на основним и 144 на мастер студијама“, изјавио је Ружић.

Упркос дугој традицији школовања ових профила у Србији, они никада до сада нису били у систему државног образовања“, објаснио је министар.

Висока школа струковних студија ваздухопловне академије у Београду, ће уз средњу Ваздухопловну академију у Београду и Ваздухопловну академију у Вршцу чинити Ваздухопловни тренинг центар за средње и високо дуално образовање. Овај центар ће бити јединствен у Европи и објединиће образовање и обуку кадрова за ваздухопловство и авио-индустрију – од пилота, кабинског особља, авиомеханичара, контролора лета.

Loading