ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Почиње шеста фаза запошљавања у просвети за 2.863 људи

Министар просвете Бранко Ружић најавио је данас да почиње шеста фаза запошљавања у просвети и да ће основне и средње школе у Србији, у наредном периоду, расписати јавне конкурсе за 2.863 радна места.

Комисија Владе донела је одлуку да школе у наредном периоду распишу конкурсе за запошљавање 2.863 наставника, стручних сарадника, секретара, домара, теткица. На предлог Министарства просвете и у сарадњи са синдикатима, од јануара 2020.године, кроз шест фаза запошљавања, у школама у Србији запослено је на неодређено више од 17.000 људи“, навео је министар.

Он је истакао да се захтев за расписивање конкурса у основним и средњим школама односе на радна места која нису могла да се попуне распоређивањем технолошких вишкова.

Расписивањем јавног конкурса и спровођењем одговарајућих процедура запослени у просвети решавају свој радно правни статус, а шеста фаза конкурса за запошљавање, што се тиче наставног и ваннаставног кадра, односи се на 50 одсто и више норме, закључно са 31. децембром 2019. године“, рекао је Ружић и додао да Влада чини све унапреди положај просветних радника, кроз нова запошљавања, повећање плата и боље услове у школама.

Loading