ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Важно да подржимо развој женског спорта у Србији

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да је важно подржати што веће укључење жена и девојчица у спорт и додао да ће Министарство због тога наставити да пружа подршку развоју женског спорта у Србији.

Он је на Инситуту за женски спорт на семинару посвећеном тој теми истакао да је важна едукација како би се девојчице подстакле на бављење спортом.

Ружић је навео да Министарство просвете, науке и технолошког развоја пружа континуирану подршку Институту за женски спорт.

Нагласио је да се већ у самим основним поставкама образовно-васпитног система јасно може уочити значај физичког и здравственог васпитања деце и ученика, пре свега, ради очувања здравља и примене правилног и редовног физичког вежбања у савременим условима живота и рада.

Наш стратешки циљ је да учинимо све што можемо да популаризујемо женски спорт, али и да унапредимо инфраструктуру за генерално обављање спортских активности у школама како бисмо на свим нивоима подстакли мотивацију како деце да се баве спортом, али и запослених да свој посао обављају што боље“, рекао је министар Ружић.

Он је истакао важност оваквог семинара и пожелео едукаторима успех у раду.

Loading