ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Значај пољопривредних школа у образовном систему је велики 

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је свечаности поводом обележавања 75. година постојања Пољопривредне школе са домом ученика  Футог.
Велика ми је част што данас присуствујем свечаности овим поводом. Од оснивања до данас ова образовна установа била је и остала окренута потребама и интересовањима својих ученика и на то можете бити поносни. Ова школа представља пример установе у којој се успешно спајају практична и теоријска знања, а за то су заслужни сви који су укључени у школски рад. У том процесу подједнако значајно место припада професорима, наставницима практичне наставе, управи школе и свим запосленима, али и ученицима школе“, рекао је министар и пожелео им успех у предстојећем раду и да наставе да буду пример и узор другима.
Он је навео да је значај пољопривредних школа у нашем образовном систему велики, јер доприносе руралном развоју земље и развоју пољопривреде, као једне од најзначајнијих привредних грана
Како бисмо били конкурентни у тој области потребно је да имамо квалитетне стручњаке из области пољопривреде и ветерине, а то омогућава управо ваша школа. У том смислу веома је значајна практична настава која је ученицима доступна на импозантној школској економији од око 80 хектара обрадиве површине“, навео је он.
Велики додатни квалитет ове школе чини, према речима министра је и ученички дом чији је капацитет 190 места, „ у коме ученици на најбољи начин развијају своје идеје, уз безрезервну подршку васпитача и других сарадника и у оквиру секција које успешно раде у оквиру школе или дома, као што су еколошка секција, кинолошка, пчеларска, коњички клуб, хор и бројне спортске секције.“
Циљ Министарства је да у складу са европским стандардима обезбеди што боље услове за рад и учење. Због тога настављамо да улажемо у инфраструктуру образовних установа на свим нивоима, али и установа ученичког и студентског стандарда. Важно је да знате да ћете и даље имати подршку министарства“, рекао је министар.
Министар Ружић отворио је и изложбу, коју су приредили ученици,  на којој је школа представљена кроз историју.У саставу економије у Пољопривредној школи са домом ученика Футог су и воћњаци, виногради, стакленици и пластеници, а савремености школе доприноси опремљеност свом потребном модерном механизацијом и различитим објектима за смештај животиња. У школи постоји и ученичка задруга. 
Loading