ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак министра просвете са амбасадорком Кине: Потреба за квалитетнијим преводиоцима, судским тумачима и туристичким водичима

Билатерални односи Србије и Кине последњих година бележе велики успон, како на политичком, тако и на осталим нивоима, а сарадња у области образовања и науке је један од темеља добрих релација, констатовано је на данашњем састанку министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића са амбасадорком Народне Републике Кине у Србији Чен Бо.

Министар просвете и амбасадорка Кине сагласили су се да расте интересовање за учење кинеског језика у Србији и српског у Кини, као и да постоји потреба за унапређењем ситуације у тој области.

Они су истакли да је, превасходно због захтева привреде и све већег броја кинеских компанија у Србији, неопходно повећати квалитет и направити заједнички програм обуке преводилаца, судских тумача и туристичких водича који знају оба језика.

Министар Шарчевић и амбасадорка Чен разговарали су и о будућим активностима у оквиру иницијативе „16 + 1“ и пројекта „Један појас – један пут“, али и о већ успостављеној сарадњи између српских универзитета и факултета са колегама из Кине.

 

Loading