ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Oд 1. септембра у Дечјем културном центру Београд Психосоцијално саветовалиште

Oд 1. септембра, у Дечјем културном центру Београд функционисаће Психосоцијално саветовалиште које спроводи и координише Институт за ментално здравље (пројекат Кризна психосоцијална подршка заједници, Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Републике Србије).

Саветовалиште је намењено деци, младима, родитељима и наставницима.

Услуге се пружају сваким радним даном од 10 до 18 часова.

Група одабраних стручњака за ментално здравље, клиничких психолога и психијатара Института за ментално здравље, Дечје клинике у Тиршовој, Завода за психофизиолошке поремећаје и патологију говора, Дечјег одељења Клинике за онкологију и радиологију, као и искусних школских психолога, свакодневно пружа психосоцијалну подршку.

Ученици млађи од 15 година морају доћи у пратњи родитеља који даје сагласност за пружање услуге. Саветовалиште је бесплатно, није потребан никакав упут, а за сада ни заказивање.

Жеља нам је да помогнемо онима који испољавају одређене менталне тешкоће или сметње, као и промене у понашању, да у разговору са нашим помагачима (психолозима и психијатрима) реше своје проблеме, кроз оснаживање здравих механизама превладавања тешкоћа.

РАЗГОВОРОМ ДО РАЗУМЕВАЊА И ПОДРШКЕ!

Свако од нас је барем једном у животу искусио одређене тегобе у психичком функционисању као што су туга, душевни бол, несаница, брига, страхови и сл. Ове тегобе нису психичке болести већ емоционалне реакције велике већине људи посебно након стресних догађаја у друштву. Овакве тегобе могу се превазићи кроз разговор – психолошко саветовање.

ШТА?

Психолошко саветовање је разговор између стручног лица и особе која жели да разуме своје и туђе унутрашње тегобе.

КО?

Стручна лица су помагачи школовани да кроз разговор разумеју Ваша осећања, потребе и проблеме.

ВАЖНО ЈЕ ЗНАТИ!

Разговори су строго поверљиви и остају само између Вас и особе са којом сте разговарали, што обавезује да чува Вашу приватност.

 

Loading