ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Завршни испит 18, 19. и 20. јуна

Завршни испит на крају основног образовања и васпитања одржаће се 18, 19. и 20. јуна, а овај испит полагаће  67 430 ученика који су завршили осми разред и одраслих који су обавезно образовање завршили по програму за функционално основно образовање одраслих.

Ученици осмог разредa ће првог дана полагати тест из српског, односно матерњег језика, другог дана тест из математике, а трећег дана тест из предмета по избору. Када је реч о одраслима они ће све тестове полагати 18. јуна.

Родитељи ће увид у прелиминарне резултате на нивоу школа и порталу Моја средња школа (www.mojasrednjaskola.gov.rs)  имати  у суботу 22. јуна,  а истог дана ће моћи да поднесу и приговор на резултате завршног испита.

Листа опредељења за упис у средњу школу ( листа жеља) моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа и непосредно у школи 26. и 27. јуна, док ће коначна листа опредељења (жеља) бити објављена 29. јуна.

Објављивање коначних резултата расподеле по школама и образовним профилима у основним и средњим школама биће 2. јула 2024. године.

Упис  у средње школе моћи и ове године да се обави потпуно електронским путем коришћењем наведеног портала Моја средња школа почев од 2. до 6. јула.

Loading