ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Шапцу обележено 120 година Средње пољопривредне школе са домом ученика

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић присуствовала је данас свечаности поводом 120 година Средње пољопривредне школе са домом ученика у Шапцу.

Честитајући школи на дугој традицији и успешном раду министарка је истакла да је реч о истакнутој образовној институцији.

У свом, од века дужем постојању, школа и њени ђаци бележили су значајне резултате који сведоче о посвећеном и квалитетном раду.  Потврда за то је и Светосавска награда додељена школи за допринос развоју образовања у Србији, као и многобројне друге награде и признања њених ученика и запослених“, рекла је Ђукић Дејановић на свечаности у Шабачком позоришту.

Она је истакла и значај међународне сарадње која ова школама остварује са образовним установама у Француској, Словенији, Хрватској, Словачкој, Грчкој и Босни и Херцеговини.

То омогућава да ученици ове  школе са домом ученика буду по знању и способностима буду равноправни са својим вршњацима из других земаља Eвропе, што је за велику похвалу“, рекла је Ђукић Дејановић.

Loading