ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак са представницима предшколских установа са територије ШУ Београд и ШУ Ваљево

У вртићу „Звездани гај“ у Београду одржан је састанак представника Министарства просвете и Града Београда са представницима предшколских установа са територије ШУ Београд и ШУ Ваљево, поводом почетка нове радне године.

Помоћник министра Милан Пашић обратио се присутнима и истакао да је циљ овог састанка упознавање са законским изменама, као и размена искустава и предлога на који начин можемо додатно да унапредимо услове предшколског васпитања и образовања.

Најавио је да ће после скупа у Београду, оваквки састанци бити одржани и у Новом Саду, Нишу, Новом Пазару, Ужицу и Крагујевцу.

„Такође, једна од тема данашњег састанака је и унапређење безбедности деце и запослених, затим почетак нове радне године, изазови са којима се запослени сусрећу, стручно усавршавање и професионалне компетенције“, казао је Пашић.

Он је подсетио и да је формирана и радна група при Влади Србије која се бави предшколским васпитањем и образовањем, где су представници различитих министарства, кабинета председника владе, као и представници синдиката.

Градска секретарка за образовање и дечју заштиту Александра Чамагић рекла је да је град у протеклој години радио на проширењу капацитета у вртићима и истакла да по први пут у Београду нису имали листе чекања у четири општине, као и да верује да су родитељи задовољни резултатима конкурса.

„Новопримљена деца ће са усхићењем и радошћу кренути у вртиће којих у Београду има 318, широм свих 17 градских општина. Сада ћемо проћи те завршне припреме, али у суштини смо сви спремни“, навела је Чамагићева.

Директорка ПУ „Звездара“ Милица Павловић навела је да су спремни за нову радну годину, да су припреме текле током читавог лета, од формирања група па све до распореда рада васпитача, као и да је направљен распоред особља. „Све је спремно за 2. септембар да дочекамо, како наше сталне, тако и нове малишане који су уписани у новој радној години. Предшколска установа Звездара у свом саставу има има 28 објеката, уписано је близу 6.500 хиљада деце“, истакла је она.

Састанку су присуствовали и просветни саветник Школске управе Београд Душица Чолаковић, просветни саветник ШУ Ваљево Катарина Петровић, директори и представници предшколских установа са територије ШУ Београд, као и директори и представници предшколских установа са територије ШУ Ваљево.

Loading