ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Информативни дани ЕУ о Еразмус плус програмима

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић позвала је данас све школе да се пријаве и конкуришу са пројектима у оквиру Еразмус плус програма када је у питању опште, стручно и образовање одраслих.

Она је на скупу, у оквиру Информативних дана ЕУ, у Медицинској школи на Звездари, коме су присуствали директори основних и средњих школа из Београда, поручила да је досадашње учешће наше земље у програмима Европске уније донело грађанима и установама велики број прилика за усавршавање и размену искустава.

„У овом циклусу Еразмус плус програма који је почео 2021. године и траје до 2027. до сада су укупно 382 школе из Републике Србије учествовале у улози координатора пројеката што представља нешто више од 50 одсто повећања у односу на претходни програмски циклус у коме су учествовале 252 школе. Од тог броја 69 школа са територије града Београда се нашло у улози координатора пројекта“, навела је министарка.

Она је подсетила да ови програми пружају могућност вишегодишњег финансирања школа, које желе да остваре прекограничну сарадњу редовно спроводећи своје активности мобилности у оквиру КА 1 пројеката у области општег, стручног и образовања одраслих.

Министарска је захвалила Фондацији Темпус, на успешном спровођењу програма Европске уније за сарадњу у области образовања у Републици Србији.

„Захваљујући успесима које смо заједно постигли, Република Србија је 2019. постала пуноправна чланица Програма, а установе и организације из Србије добиле су једнаке могућности за учешће у Програму као и земље чланице Европске уније“, навела је министарка.

Loading