ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене награде на Литерарном конкурсу Фондације Ршум

Државни секретар Министарства просвете проф. др Ивица Радовић уручио је данас у Народној библиотеци награде и похвале најбољима на литерарном конкурсу и изразио захвалност учитељима и наставницима који су радили са њима.
„Дозволите ми да на самом почетку упутим захвалност и срдачне честитке награђеним ученицима и ученицама, при чему захвалност, подршку и поздрав упућујем и свим осталим учесницима Конкурса који су послали своје радове “, рекао је Радовић.
Он је посебну захвалност исказао учитељима и наставницима, који код ученика подстичу љубав према књизи и лепом изражавању и који их и кроз овај конкурс подстичу да афирмишу своју креативност.
Посебне честитке Радовић је упутио  ОШ „Дража Марковић Рађа“ из Малог Црнића која је имала највише младих ствараоца који су учествовали на конкурсу.
Као и претходне године за овај конкурс, који је  расписан крајем априла, владало велико интересовање и приспело је 1.365 литерарних радова из 279 основних школа.
Kњижевник Љубивоје Ршумовић захвалио је свим учесницима конкурса.
„Фондација Ршумовић истрајава у намери да целу Србију, претворимо литерарну радионицу, певаоницу, ствараоницу, а све то кроз једноставну другарску маштаоницу“ изјавио је Ршумовић . учесницима ове манифестације.
Loading