ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Хоџић са ученицима из Прибоја о Националној читанци

Државни секретар у Министарству просвете Јасмин Хоџић посетио је данас Основну школу „Десанка Макисмовић“ у Прибоју и са ученицима и наставницима разговарао о Националној читанци „Ризница“. Он је на почетку ученицима другог разреда представио Националну читанку.

Верујем да ће Национална читанка имати посебно место у образовно – васпитном систему Републике Србије и да ће у сваком ученику подстаћи осећање поноса и љубави према својој земљи кроз упознавање са основним вредностима, историјом, културом и идентитетом, али и помоћи им да развију свест о раскоши свих култура које постоје у држави Србији- навео је Хоџић.

Он је навео да су садржаји у читанци подељени у пет поглавља, те да ће се ученици упознати са појмовима домовине и отаџбине и да су представљене значајне личности из културе, важне институције, природне лепоте.

Богатство је у различитости и сусрет са другим културама обогаћује животе свих нас, учи нас толеранцији и међусобном поштовању, пријатељству и разумевању – навео је Хоцић.

Он је истакао да ће ученици Националну читанку „Ризница“ добити бесплатно и да је дистрибуција по школама у току.

Током ове школске године, као што је предвиђено Законом, и остали ученици ће добити националне читанке. Биће укупно четири националне читанке. Осим за ученике првог и другог разреда, посебне читанке ће добити ученици трећег и четвртог разреда, затим ученици од петог до осмог разреда, као и ученици средњих школа.

Loading