ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Државни секретар Министарства просвете Јасмин Хоџић отворио Школски дан на Сајму књига

Државни секретар Министарства просвете Јасмин Хоџић отворио је данас Школски дан на 67. Међународним сајму књига и поручио свим посетиоцима да уживају у богатству лепе речи и да читају што више.

Београдски сајам књига је, већ више од шест деценија, најрепрезентативнија манифестација у региону, која и ове године окупља  више стотина излагача из земље и иностранства. Овај догађај привлачи све генерације и зато и јесте тако посебан. Овде могу занимљиве садржаје пронаћи и наши најмлађи, као  и најстарији“, рекао је Хоџић на отварању.

Он је додао да је Школски дан традиционално намењен организованим посетама ученика, наставника, школских библиотекара, студената и професора и да су излагачи припремили посебан програм намењен старијим и млађим школарцима, као и њиховим наставницима.

Државни секретар навео је да се паралелно са Сајмом књига и Сајам образовања и наставних средстава, чији је покровитељ Министарство просвете.

Он је рекао да Министарство просвете на штанду под слоганом „Победи знањем“ с поносом представља примере добре праксе и наше васпитно-образовне установе.

Посебно смо поносни на децу и ученике широм Србије, који су јавности показали своја знања, умећа и постигнућа. Овај сајам је прилика да истакнемо значај образовања и знања, личног и професионалног развоја, али и да укажемо на значај толеранције и разумевања  На крају, још једном вам желим  да уживате на Сајму књига у богатству лепе речи и уз поруку читајте што више,  проглашавам школски дан отвореним,“ казао је Хоџић.

 

 

 

Loading