ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Група за медије и комуникацију

У Групи за медије и комуникације обављају се послови који се односе на информисање јавности о активностима, раду и резултатима Министарства и праћење информација објављених у медијима, које су од значаја за рад Министарства.

У овој организационој јединици врши се анализа информација објављених у медијима и предлажу мере и активности у циљу правовременог реаговања.

Група сарађује са медијима, припрема и координира медијске наступе запослених, припрема саопштења за медије и припрема одговоре на питања новинара и продукцијских кућа.

Група уређује и званичну интернет страницу Министарства и налоге Министарства на друштвеним мрежама и врши припрему текстова, обраду фотографија и других илустративних прилога за интернет страницу Министарства.

Група се бави пословима организације редовних и ванредних конференција за новинаре и припрема најаве за догађаје на којима учествују представници Министарства.

Такође, Група сарађује са државним органима и другим организацијама у циљу организовања заједничких медијских активности и промоције. Сарађује и координира комуникацијске активности на видљивости међународних пројеката у циљу промовисања образовања и друге послове у складу са законом.

Loading