ЋИРИЛИЦА | LATINICA

11. МТС app конкурс

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и ове године подржава конкурс МТС app конкурс компаније Телеком Србија. Конкурс се расписује једанести пут и регионалног је карактера.

МТС app конкурс је намењен специјализованим гимназијама и одељењима ученика са посебним способностима за математику и рачунарство и информатику (ИТ одељења).

Задатак за ученике је да осмисле и направе занимљиву, иновативну и пре свега корисну апликацију за мобилни телефон или таблет у Android™ OS-u ili iOS-u, за мобилни телефон или таблет, која би као додатну предност имала друштвено одговорну намену, или би на одређени начин могла да унапреди употребу мобилних уређаја, да допринесе превенцији или превазилажењу ситуација на пољу заштите животне средине или ситуација насталих у случају епидемија, као што је епидемија изазвана вирусом корона.

Креатори првих пет најбољих апликација у Србији, добијају престижне мобилне телефоне и прилику да се такмичите са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе на „Регионалном app изазову”.

Да бисте учествовали у МТС app конкурсу потребно је да школа до 19. новембра 2021. године на адресу mtsappkonkurs@telekom.rs пошаље попуњен формулар за пријављивање и одговарајуће сагласности. Важно је да директор школе својим потписом потврди пријавни формулар.

Готове, функционалне верзије, уз детаљан опис апликације, тимови треба да поставе на форум http://forum.appkonkurs.mts.rs до 28. јануара 2022. године, уз претходну пријаву и регистрацију за форум.

Избор пет најбољих апликација у Србији одржаће се у фебруару 2022. године, а потом следи и „Регионални app изазов”.

Loading