ЋИРИЛИЦА | LATINICA

12. mts app конкурс за израду апликација за мобилне уређаје

Позив за учешће на конкурсу упућен је на адресе 51 школе које раде према програму намењеном талентима на пољу математике, информатике и рачунарства. Пред ученицима је задатак да осмисле и израде корисну и занимљиву апликацију за мобилне уређаје, а жири ће, поред оригиналности идеје и комплексности у решењу кода, посебно вредновати апликације које имају друштвено одговорну намену, могу да унапреде употребу мобилних телефона, допринесу развоју телекомуникационих услуга или заштити животне средине.

Вредне награде и драгоцено искуство које стичу радећи на апликацијама, одличан су мотив за све учеснике којима mts app конкурс пружа прилику да се повежу, следећи слична интересовања и тако поделе своје знање и вештине. И ове године конкурс ће бити реализован у онлајн формату, а за учеснике ће бити припремљене презентације у циљу упознавања са захтевима конкурса, темама и досадашњим успешним примерима апликација.

Након завршетка mts app конкурса, пет победничких тимова и апликација добиће прилику да учествује у Регионалном апп изазову и да се за главну и специјалну награду такмичи са ученицима из Босне и Херцеговине и Црне Горе, јер конкурс под истим условима организују и м:тел БиХ и м:тел ЦГ.

У mts app конкурсу је до сада 193 тима представило чак 200 апликација.  Конкурс је део кровног програма „Покрећемо покретаче“  који је Телеком Србија покренуо са циљем да оснажи појединце и институције да у свом окружењу покрену позитивне промене. мтс апп конкурс је уврштен у селекцију престижне европске организације ЦСР Еуропе, као пример успешне сарадње са младима,  а подржава га и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Рок за пријаву тимова и кратког описа апликација које тимови планирају да израде је 25. новембар 2022. године, док пријављени тимови готове апликације треба да доставе до 27. јануара 2023. године.

Више информација о мтс апп конкурсу можете пронаћи на линку: mts app konkurs | mts Tvoj svet

 

Loading