ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Едукација деце кроз игру

У Основној школи „ Илија Бирчанин „ данас је представљен пројекат „Смањивање ризика од елементарних непогода„ којем су присуствовали помоћник министра за предшколско васпитање и основно образовање Весна Недељковић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Помоћник министра  Весна Недељковић поручила је ђацима да знање које стичу  данас,  на овакав начин, је право функционално знање које је примењиво у разним ситуацијама  и том приликом додала да Министарство има у плану покретање пројеката чији је циљ срећно и лепо детињство.

Министар Стефановић, рекао  је да је циљ представљања оваквих пројеката едуковање ђака о поступању у случају елементарних непогода и том приликом нагласио да постоје и друге опасности попут наркоманије и насиља.

“Борба против елементарних непогода и ванредних ситуација једнако је важан аспект као и борба против наркоманије и спречавање насиља“, рекао је Стефановић.

Ђацима су представљени едукативни материјали као што су брошуре и плакати које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз помоћ Министарства унутрашњих послова и организације Каритас израдило.

Вежба „ Обарање мете“ ђацима је пружила прилику да се кроз игру едукују.

Loading