ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен конкурс за Најбоље едукаторе Србије

Шта једног наставника чини изузетним? Шта данас у модерном добу значи бити најбољи наставник и шта је адекватно знање? Какви су то наставници које ученици памте и који су их можда инспирисали да се у животу баве својом садашњом професијом? Колико је наставнички позив важан за правилно одрастање нових генерација и здраво друштво? Да ли га довољно уважавамо и подржавамо?

Удружење „Живојин Мишић“ покренуло је 2014. године пројекат „Најбољи едукатори Србије“, са жељом да истакне угледне примере наше просвете. Учитељи и наставници основних и средњих школа који су награђени током две године реализације овог пројекта се одликују иновативношћу, посвећеношћу, активизмом, спремношћу да уче, да се усавршавају и прилагођавају модерним потребама образовања, да примењују нове методе и средства у настави, да ученике уче како да примењују знање и тако их припремају за савремене захтеве тржишта рада. Они су неретко покретачи позитивних промена у својој околини, пионири напретка и постизања натпросечних резултата и као такве слободно их можемо назвати и предузетницима у свом послу.

Удружење “Живојин Мишић” отворило је пријаве за трећи по реду конкурс за Најбоље едукаторе Србије, који ће бити отворен до 1. јула 2016. године. Уколико и ви познајете учитеља или учитељицу, наставника или наставницу, професора или професорку за кога сматрате да је најбољи у свом послу, овај пројекат је право место да то и кажете! Истакнути, иновативни, мотивисани, јединствени и другачији наставници су наставници какве тражимо.

Позивно писмо пронађите ОВДЕ

Loading