ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Адрани: Нова школа за боље резултате

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима посетили су данас Основну школу ”Драган Маринковић” у селу Адрани, у Краљеву, која је у потпуности обновљена и дограђена y септембру прошле године.. Средства за извођење радова обезбеђена су из Фонда Солидарности Европске Уније (8,5) милиона динара и буџета Града Краљева (милион динара).
Статистика каже да се у новом амбијенту деца боље осећају и боље уче, рекао је министар Шарчевић и нагласио да верује да ће ускоро бити решен и проблем фискултурне сале. Зграда школе у Адранима датира из 19.века. Школа је санацијом осим на функционалности добили и 200 квадратних метара нове површине, направљени су нови тоалети за ученике и наставнике, нове канцеларије и учионица.

Вредност објеката који су у некој фази реализације је четири милијарде динара, рекао је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић. Он је истако да ће се посао наставити све док не буде обновљена свака школа, вртић, амбулантна и дом здравља, којима је потребна обнова.

Loading