ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ана Ланговић Милићевић на Еразмус+ Националном информативном дану

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Ана Ланговић Милићевић присуствовала је  Националном Еразмус+ информативном дану у организацији Фондације Темпус.  Присутнима су се том приликом обратили и Матеја Норчич Штамцар, заменица шефа Делегације ЕУ у Републици Србији, Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта и Марија Филиповић Ожеговић, управитељица Фондације Темпус.

У уводном излагању, гђа Ланговић Милићевић је истакла да овогодишњи конкурсни рок представља највећи помак од почетка Еразмус+ програма, јер се очекује да, захваљујући залагањима Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Владе Републике Србије и Фондације Темпус, Република Србија учествује у конкурсном року за 2019. годину као пуноправна чланица програма Еразмус+.

Подсетићу вас да статус пуноправне чланице Еразмус+ програма има само пет земаља које нису чланице ЕУ, чиме је успех Републике Србије још већи, а и у потпуности у складу са процесом придруживања Србије Европској унији и активности зарад затварања Поглавља 26, у којем се налазе образовање и култура, рекла је Ланговић.

Државна секретарка је подсетила присутне да су образовне институције из Србије биле лидер у региону Западног Балкана и по броју одобрених пројеката и по количини средстава и по броју људи који одлазе на размене у земље ЕУ преко програма Еразмус+.

Буџет за финансирање пројеката ће сада бити већи, при чему првенствено мислим на основно и средње образовање. Зато колегинице и колеге из предшколског, основног, средњег и образовања одраслих позивам да у потпуности искористите могућности и финансијска средства која им се пружају у овом конкурсном року, закључила је Ланговић.

На Информативном дану су представљене нове могућности у оквиру Еразмус+ општег позива за 2019. Годину, међу којима је највећа да ће организације из Србије по први пут моћи да пријављују пројекте за све делове Еразмус+ програма, равноправно са свим чланицама из ЕУ.

Loading