ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Анекс за додатке уз уџбеник на босанском језику

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, директор ЈП „Завода за уџбенике“ Драгољуб Којчић и председник Националног савета бошњачке националне мањине Есад Џуџо потписали су данас Анекс 2 Меморандума о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику.

Стране потписнице сагласне су да се обједињени додаци на босанском језику штампају појединачно, као додатак уз уџбеник, после добијања решења о одобравању од стране Министарства.

Потписивање Меморандума и Анекса 1 о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику и писму, током 2016. године обезбеђено је штампање недостајућих уџбеника на овом мањинском језику.Овим уговором  планирано је штампање укупно 43 уџбеника. Меморандумом је планирано 8 обједињених додатака, који до сада нису могли бити штампани, јер нису добили потребно одобрење Министарства због неиспуњених стандарда квалитета уџбеника.

Потписивањем Анекса  2  Меморандума о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику и писму одобриће се 24 додатка уџбеницима на босанском језику за основну школу, од којих ће у процедуру штампања ићи одмах 4 додатка – 3 за музичку културу  (за 1 и 2 разред и 4 разред)  и један додатак за Природу и друштво за 3 разред основне школе.

Остали додаци ће бити достављени Министарству просвете, науке и технолошког развоја на поновно одобравање по убрзаној процедури, као појединачни додаци, што ће убрзати процес штампања.

Loading