ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ања Шушњар освојила бронзану медаљу на Међународној јуниорској научној олимпијади у Дохи радећи задатке из физике, хемије и биологије

Ања Шушњар је ученица менторског одељења првог разреда Математичке гимназије у Београду. У 2019. години, Ања се такмичила из физике и математике и остварила значајне резултате на републичком и међународном нивоу.

Највећи успех постигла је на Међународној јуниорској научној олимпијади у Дохи (Катар) где је радећи задатке из физике, хемије и биологије освојила бронзану медаљу. Освојила је и прву награду на државном такмичењу из физике у категорији ученика одељења специјализованих за математику и физику и прво место на Српској физичкој олимпијади и изборном такмичењу за тим Србије на Међународној јуниорској научној олимпијади. Учествовала је на међународном такмичењу Куп Математичке гимназије и освојила две бронзане медаље из математике и физике.

Ањина интересовања су природне науке, највише физика, којој планира да се посвети и убудуће. Слободно време проводи са друговима из школе, воли спорт и прати спортска збивања, а такође је завршила и основну балетску школу.

Loading