ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Belgrade Business International Case Competition 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је  свечаном отварању светског такмичења у решавању студије случаја  Belgrade Business International Case Competition 2017 на Факултету организационих наука.

Пожелевши такмичарима успех, Шарчевић је истакао да ће Министарство настојати да подржи оваква такмичења, али не само формално. „Тим Факултета организационих наука је овогодишњи добитник најважније награде коју додељује Министарство за допринос унапређењу образовања. Ваша постигнућа треба да буду путоказ са остале“, поручио је министар.

Такмичење је окупило у Београду студенте 16 престижних универзитета и бизнис школа из целог света. На такмичењу ће  осим тима ФОН-а,  учествовати и студенти из САД, Аустралије, Канаде, Данске, Норвешке, Португала, Кине и Тајланда.

Ана Брнабић, министарка државне управе и локалне самоуправе свечано је отворила такмичење. Овај догађај је веома важан јер, пре свега, издваја Србију и Универзитет у Београду  као студентску дестинацију и доприноси имиџу Србије у свету, рекла је  Брнабић. Она је истакла да је реч о једном од најважнијих такмичења за студије случаја у свету у области привреде.

Такмичарски део се састоји од решавања две студије случаја, које ће се решавати 5 и 24 сата. Студенти ће решења представити пред стручним жиријем, а завршница такмичења, велико финале, биће 8.априла.

Током боравка у Србији осим на решавању  задатака, два пословна проблема, студенти и њихови ментори ће имати прилику да се упознају са српском традицијом, културом и обичајима.

 

Loading