ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Београдски интернационални фестивал особа са инвалидитетом – Босифест 2018. од 10. до 12. октобра

Од 10. до 12. октобра, под слоганом „Рампа“ у Сава Центру биће одржан девети Београдски интернационални фестивал особа са инвалидитетом – Босифест 2018. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја предложило је директорима средњих школа из Београда, да  ученици и наставници школа присуствују пројекцијама филмова фестивала, чији је програм посвећен темама живота особа са инвалидитетом.

Циљ ове иницијативе је подизање друштвене свести, првенствено свести младих, о значају укључивања особа са инвалидитетом у друштво.

БОСИФЕСТ је међународни филмски фестивал особа са инвалидитетом, једини те врсте у југоисточној Европи, који се ове године по девети пут одржава у Србији, у организацији Хенди Центра Kолосеум. На БОСИФЕСТ-у 2018 ће бити приказани документарни филмови који се баве животом особа са инвалидитетом или су аутори особе са инвалидитетом.

Публика ће ове године моћи да види 15 документарних филмова од којих ће десет бити приказано у такмичарском, а пет у ревијалном делу програма.

Издваја се награђивани италијански документарац „Осети ветар“ (Симоне Сапониери), који ће премијерно бити у Србији приказан на Босифесту.

За више информација о БОСИФЕСТ-у посетите wеб адресу фестивала http://bosifest.rs/. Улазнице су бесплатне и дистрибуираће их Хенди Центар Колосеум.

 

Loading