ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Бесплатне обуке из математике и програмирања за ученике

Министарство просвете,  науке и технолошког развоја и „Центар за младе таленте” Нови Сад потписали су Меморандум о сарадњи за организовање бесплатних он лајн обука из математике и програмирања за ученике основних и средњих школа. Меморандум су потписали министар Младен Шарчевић и управитељ Фондације Радивоје Стојковић.

Министарство  у сарадњи са Фондацијом „Центар за младе таленте“  организује бесплатне он лајн обуке математике и програмирања за ученике основних и средњих школа, са жељом да допринесе развоју теоријских и практичних знања из математике, информатике, и других области .

Препознавши потребе нашег друштва за великим бројем ИТ стручњака, као и значај математичких знања неопходних за даља усавршавања у области инжењерства, Фондација „Центар за младе таленте“ кроз он лајн обуке помаже младима да лакше и брже  дођу до жељених нивоа знања.

Значај  бесплатних он лајн обука је у пружању доприноса унапређивању и практичној имплементацији система образовања из наведених области, као и доприноса перманентном образовању и усавршавању постојећих кадрова.

Он лајн обуке ће бити организоване током школске 2017-2018 године, а један од примарних циљева је подизање нивоа знања математике код ученика 5,6,7 и 8 разреда основне школе, који би допринео лакшој и бољој припреми за упис у средњу школу. Ученицима основних и средњих школа се кроз овакве обуке пружа могућност стицања широког знања из области математике и програмирања што представља својеврсну припрему за све будуће студенте електротехнике, информатике и математике за брже и лакше усвајање градива на факултету.

Због природе обуке сваки ученик  имаће могућност да у зависности од својих потреба добије потребну подршку током обуке, како у савладавању материје тако и у доступности додатних материјала за прелазак на више нивое обуке.

Програм и материјале потребе за обуку сачинила је Фондација „Центар за младе таленте“ уз помоћ професора математике са Природно – математичког факултета и Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду и професора средњих школа. Предвиђено време трајања он лине обуке је 1.5 до 2 часа недељно током школске године, а пре почетка и по завршетку обуке полазници ће радити тестове провере знања.

Loading