ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Безбедност деце и младих у саобраћају

У циљу предузимања конкретних мера и активности стручних радних група Тела за координацију безбедности саобраћаја на путевима, образованог Одлуком Владе („Службени гласник РС“, број 81 од 26.октобра 2018. године), а које се односе на унапређивање саобраћајног образовања и васпитања, у среду, 17. априла 2019. године у 18 часова у просторијама Прве београдске гимназије, одржана је трибина „Безбедност деце и младих у саобраћају“.

Учесници Трибине били су чланови Стручне радне групе за унапређење безбедности деце и саобраћају, Радне групе за унапређивање безбедности деце у саобраћају, представници локалних власти, Сталне конференције градова и општина, директори средњих школа на територији ГО Стари град и представници савета родитеља средњих школа на територији ГО Стари град – чланови Општинског савета родитеља.

Присутнима су о Стратегији безбедности на путевима Републике Србије и акционом плану за њено спровођење, мерама и активностима у области безбедности деце и младих у саобраћају и безбедности младих возача у саобраћају говорили Весна Недељковић, помоћница министра у Сектору за предшколско и основно образовање и васпитање и председница Стручне радне групе за унапређење безбедности деце и саобраћају, Владимир Вида и Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције Министраства унутрашњих послова и Љиљана Симовић и Јасна Радојичић из Одсека за послове основног образовања и васпитања у Сектору за предшколско и основно образовање и васпитање.

Ово је прва у низу трибина намењена родитељима и школама, које  ће се у наредна три месеца, реализовати на територији Републике Србије, у оквиру промоције безбедног учешћа деце и младих у саобраћају.

Loading