ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Безбедност деце у првом плану

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се данас са представником Фондације Тијана Јурић  Игором Јурићем где су том приликом разговарали о могућностима за заједничку сарадњу.

Министар Шарчевић истакао да је сваки вид сарадње на превенцији насиља јако битан и као и да је то  одговорност свих , односно целог друштва.

Посебну пажњу у превенирању насиља обратићемо у оним установама где је флуктуација таквих немилих догађаја била велика али без занемаривања било кога у овом систему, рекао је Шарчевић и додао да се у решавање оваквих проблема морају укључити сви системи државе.

Фондација Тијана Јурић већ има потписане споразуме о сарадњи са више министарстава.

Фондација већ дуже време организује низ предавања у школским учионицама, а од скоро едукацију о безбедности деце радиће и путем интернета, односно путем преноса уживо. Реч је о пројекту „Гледај wебинар – буди безбедан“ који се реализује у сарадњи са Теленор фондацијом и који ће истовремено моћи да прати више од 150 школа, односно 7.500 ученика. Пројекат је покренут након што се број захтева школа које желе да се њихови ученици едукују о безбедној употреби интернета, упућених Фондацији Тијана Јурић, драстично повећао.

Wебинари су намењени ученицима седмих и осмих разреда основних школа, и ученицима првих и других разреда средњих школа. Циљ реализације пројекта је превенција насиља кроз информисање ученика, родитеља и наставника о опасностима које вребају у онлајн свету, на улици и у школи.

Loading