ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Број студентских кредита за ову школску годину у истом обиму као и претходних година

Поводом информације која се појавила у јавности о смањеном броју студентских кредита за ову школску годину, Министарство просвете обавештава све студенте који су конкурисали за овај вид подршке да ће она бити обезбеђена у истом обиму као и претходних година.

Након објављене прелиминарне листе и јуче усвојеног буџета Републике Србије за 2023. године, министар је издао налог комисији за кредите да у хитном заседању објави проширену прелиминарну листу до среде 14. децембра, у складу са увећаним финансијским средствима и у складу са законском процедуром.

Приоритет Министарства јесу ученици и студенти и подршка њиховом образовању. Драго ми је да новим буџетом одржавамо континуитет и у додели стипендија и кредита који је важан за целокупно друштво“, рекао је министар просвете Бранко Ружић и додао да су све активности претходних година биле усмерене у том циљу. „Поред увећаних месечних износа за стипендије и кредите, интензивно радимо на припреми пројеката којима ћемо повећати смештајне капацитете и услове у студентским домовима, а предстоје нам велика улагања у изградњу и опремање факултета“, рекао је министар.

 

Loading