ЋИРИЛИЦА | LATINICA

ЦЕРН-ов програм стручне праксе за средњошколце из Србије за 2022. годину

Европска организација за нуклеарна истраживања (ЦЕРН) први пут ове године организује “ЦЕРН-ов програм стручне праксе за средњошколце” (ХССИП) за средњошколце из Србије.

Програм ће се одржати од 25. априла до 7. маја 2022. године.

За овај програм, ЦЕРН ће позвати 24 средњошколца из Србије да дођу у ЦЕРН на период од две недеље како би стекли практична знања и искуство у примени науке, технологије, инжењерства и математике у контексту истраживања које се спроводе у ЦЕРН-у. ХССИП ће понудити јединствену прилику средњошколцима из Србије да се упознају са ЦЕРН-ом кроз предавања, наменске радионице и радећи са српским научницима и инжењерима у ЦЕРН-у.

Заинтересовани ученици могу да се пријаве за овај програм на следећој web страници: https://indico.cern.ch/event/1114479/

Рок за пријаву је недеља, 20. март 2022. године.

Имајући у виду да тренутна епидемиолошка ситуација дозвољава само вакцинисаним особама да путују у Швајцарску, једно од питања приликом пријаве ће бити у вези са тренутним статусом вакцинације ученика. Ова информација ће бити третирана као поверљива, неће бити јавно доступна, и биће релевантна приликом селекције ученика само у случају да тренутна ограничења за путовање у Швајцарску не буду укинута до почетка програма.

Више детаља о начину пријављивања и програму може се видети на сајту: https://hssip.web.cern.ch/

 

Loading