ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Честитка министра Ружића студентима

Министар просвете Бранко Ружић честитао је данас свим студентима у Србији и представницима студентских организација Дан студената – 4. април.

„Овај дан баштини снажну идеју јасне визије будућности и улоге студената у друштву. Захваљујући свом знању и образовању студенти су део друштва, који  симболише промене и иновативне идеје које нас вуку напред. Они су наша будућност“, навео је министар.

Он је указао да повећање броја високообразованих људи представља један од стратешких циљева Србије.

„То је један од најважнијих услова за даљи развој наше земље. Наставићемо да кроз континуирани дијалог ослушкујемо потребе наших студената и да им пружамо потребну подршку“, казао је Ружић и подсетио да је стипендирање један од начина те подршке.

Он је додао да Министарство обезбеђује широк спектар стипендија за студенте на различитим нивоима, као и да су од ове академске године први пут обезбеђена буџетска места на мастер студијама.

Министар Ружић је најавио и даља улагања у изградњу, реконструкцију и опремање зграда факултета широм Србије.

„Бити студент значи бити део популације која тежи новим знањима, вештинама и достигнућима. Наставите да стичете нова знања која ће вас одвести ка професионалном успеху. Још једном вам честитам Дан студената и желим успех у даљем студирању“, поручио је Ружић у честитки.

Дан студената обележава се у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали 4. априла 1936. године, када је у протесту убијен 25-годишњи Жарко Мариновић, студент права.

Loading