ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Четврта обука Вршњачке мреже подршке инклузивном образовању

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Канцеларијом УНИЦЕФ-а за Србију и удружењем грађана „Србија у покрету“, организовало је тродневну обуку за Вршњачку мрежу подршке инклузивном образовању у Ковачици.

Овом приликом, чланови Мреже, ученици основних и средњих школа (узраста од 13 до 18 година), имали су прилику да се едукују о томе како да сензибилишу организују и укључе своје вршњаке у циљу грађења и неговања инклузивне климе у школи и у својој локалној заједници.

Тродневна обука садржала је низ предавања на теме лидерства и јавног говора. Поред тога обучавани су и да израде стратегију за организовање разних активности на локалу са циљем да се Мрежа прошири новим члановима који би даље радили на промоцији инклузивног образовања.

Поред ове обуке, чланови Мреже прошли су и обуку за превенцију дигиталног насиља у склопу прој.

Ови млади људи веома су активни у својим школама, имају волонтерских искустава и високо су мотивисани за пружање вршњачке подршке у инклузивном образовању.

Развој Вршњачке мреже подршке инклузивном образовању је једна од компоненти пројекта „Унапређивање образовања у Србији кроз развој Мреже подршке инклузивном образовању“ који реализује Мрежа подршке инклузивном образовању у партнерству са Канцеларијом УНИЦЕФ-а за Србију и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а уз финасијску подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ).

Loading