ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дан Географског факултета БУ

 Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас свечаности поводом дана Географског факултета Универзитета у Београду. Том приликом министру је уручена захвалница за дугогодишњу сарадњу и допринос развоју науке и наставе.

Министар Шарчевић је честитао студентима и професорима дан факултета и указао да је улога Министарства да унапреди услове за образовање на свим нивоима.

„У том контексту настојимо да  у сарадњи са Градом Београдом пронађемо трајно решење за питање недостатка  простора не само Географског факултета, већ и многих других“, поручио је Шарчевић.

Проф. др Дејан Филиповић, декан Географског факултета, рекао је да је претходна година била веома динамична, са добрим резултатима и са бројним изузетно  значајним догађајима.

„Можда је најважније то што смо урадили нови мастер програм из Географског информационог система. Верујем да ће управо тај програм, након акредитације, бити веома популаран међу студентима“, рекао је Филиповић.

Студентима су се обратили и проректор за науку, иновације и трансфер технологија Универзитета у Београду Проф. др Живослав Тешић и Андреја Младеновић, заменик градоначелника Града Београда.

Loading