ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дан науке

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић свечано је отворио Дан науке на Ади Циганлији, на месту где се одржава четврти Дечији научни камп.

Министар је рекао да данашња манифестација има подршку Министарства јер, као и све друге које организује Центар за промоцију науке, има за циљ да науку приближи деци.

Данашњи дан је веома важан и свечан  у нашој историји, јер је то дан када је рођен Никола Тесла, један од најзначајнијих научника, поручио је Шарчевић.

Учешће на Дечијем научном кампу је бесплатно, а сва места за радионице попуњена су  у рекордном року. Тема овогодишњег кампа је ”Шта ћу бити када порастем”, камп траје до 21. јула, а сваки дан је посвећен једној од области науке са којом полазници могу да се упознају. Први дан је посвећен хемији, а део програма одвија се и у Научном камиону.

Седму годину заредом, Центар за промоцију науке организује низ манифестација за Дан науке, празник који се у нашој земљи одлуком Владе Републике Србије обележава 10. јула, на дан рођења великог научника и проналазача Николе Тесле. И ове године припремљен је богат програм.

Дан науке слави цела Србија, што је пример добре сарадње и умрежавања разних установа и институција које се баве промоцијом и популаризацијом науке, рекао је Јован Трифуновић,  в.д. директор Центра за промоцију науке.

Дечији камп је само једна од манифестација којом настојимо да науку приближимо свим грађанима. Циљ је да што више младих схвати значај науке и образовања, јер су знање и науке основ културног и привредног просперитета, нагласио је Трифуновић.

Овогодишњи Дан науке затвориће пројекције научнопопуларних филмова и ТЕД предавања на Цветном тргу од 20.30 часова.

Loading