ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Данас на Сајму представљени ученички и студентски стандард и инвестициони пројекти

На штанду Министарства просвете у оквиру Сајма образовања и наставних средстава, данас су представљени ученички и студентски стандард и инвестициони пројекти Министарства, као и школе са домовима ученика и студентски центри.

Улагање у установе ученичког и студентског стандарда је један од приоритета Министарства просвете, поручено је са Сајма образовања.

На штанду Министарства представљен је Програм „Образовање за социјалну инклузију“кроз који је до сада изграђено, реконструисано, дограђено и опремљено укупно 13 домова за смештај ученика и студената, чиме је обезбеђено 2.620 нових места,

У седам ученичких домова у Свилајнцу, Трстенику, Крагујевацу, Чачку, Шапцу, Лесковцу и Београду смештајни капацитет повећан је 1.523 места, док у шест  студентских домова у Крагујевцу, Суботици, Чачку, Ужицу, Палићу и  Београду смештајни капацитет за студенте је повећан за 1.097 места.

На штанду Министартва представљена је и велика инвестиција  уређења и  повећања смештајних капацитеата у комплексу „Студентски град“ у Новом Београду. Тај комплекс, након уређења имаће 1.000 нових места за смештај студената.

Како је наведено, Министарство просвете наставиће да улаже у велике пројекте обнове и изградње домова за студенте у намери да услови за боравак у њима буду што бољи, али и да субвенционише цене смештаја и исхране у установама ученичког и студентског стандарда.

Свој рад и производе на Сајму образовања представиле су Средња пољопривредна школа са домом ученика из Шапца, Пољопривредна школа са домом ученика “Љубо Мићић“из Пожеге, Пољопривредно – ветеринарска школа са домом ученика Свилајнца, Пољопривредна школа са домом ученика из Ваљева и Пољопривредно – ветеринарска школа са домом ученика Рековац.

Представници Студентског центра „Београд“,  данас су, поред представљања основне делетности, за посетиоце Сајма, припремили и  послужили  храну која се припрема у ресторанима студентског центра.

Наша мисија је да студентима омогућимо квалитетне услове за учење и лични развој. Делујемо у смеру сталног побољшавања квалитета услуга на законит, ефикасан, економичан и транспарентан начин у складу са интересима и потребама својих корисника“, поручено је из Студентског центра Београд.

Културно-уметнички програм извели су ученици победници на Републичкој домијади из Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић“и Ученички центар из Београда.

На штанду Министарства данас је снимана и специјална епизода НТЦ квиза у којој су учествовали ученици четири основне школе – ОШ „Вељко Дугошевић“ из Руме, ОШ „Иван Гундулић“ и ОШ „Раде Кончар“из Београда, као и  ученици из ОШ „Исидора Секулић“ из Шајкаша.

Loading