ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Данас почињу обуке наставника за Мајкрософт тимс платформу за наставу на даљину

Он лајн обука наставника за коришћење платформе Мајкрософт тимс (Microsoft Тeams) која је прилагођена за учење на даљину почиње данас, а у припреми су и видео упутства за рад.

Како би се наставницима олакшало коришћење ове платформе, поред упутстава која су доступна на адреси https://rasporednastave.gov.rs/alati-uputstva.php, припремљене су и онлајн обуке. Обуке ће се одржавати четири дана недељно, два пута дневно, о чему наставници треба да се информишу од директора који су добили распоред обука и упутства за приступ обукама.

Платформа се успоставља у сарадњи са компанијом Мајкрософт (Microsoft), која је омогућила да платформа буде бесплатна, како током ванредног стања, тако и касније.

Платформа је изузетно погодна за припрему дигиталних садржаја, за интерактивну онлајн наставу, размену садржаја, постављање задатака и прикупљање решења и одговора. Мајкрософт тимс на једном месту омогућава разговоре, размену садржаја у реалном времену, заједничку сарадњу и доделу задатака. Као платформа виртуалног састанка дизајниран је да омогући дискусију, а његове функције омогућавају једноставну расподелу задатака – без обзира на то где се људи налазе. Tакође, помаже администраторима школа и особљу да остану повезани и омогућава размену објава у реалном времену.

Платформа омогућава коришћење веб апликација Word, Excel, OneNote, Outlook, Teams, као и других апликација доступних у пакету MS Office 365. Доступан је за коришћење и на  Виндоусу, Еплу, Андроиду и Линуксу (Windows, Apple, Android, Linux) и може се користити из било ког веб претраживача ( Edge, Firefox, Safari, Chrome…)

У наредних неколико дана Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће свим школама доставити довољан број приступних налога, тако да сви наставници и ученици могу да користе ову платформу за извођење наставе на даљину. Очекује се да ова платформа буде у употреби у свим школама које се до сада нису снашле и успоставиле адекватну комуникацију са ђацима, као и оним школама које тренутно користе друге алате који нису најпогоднији за примену у едукацији.

Loading