ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Данас попуњавање листе жеља у другом уписном кругу

Ученици, који су распоређени у првом уписном кругу, данас и сутра уписују се у први разред средње школе. То могу учинити и електронским путем, преко Портала Управе за информационе технологије и електронску управу.

Сви они ученици који нису распоређени у првом уписном кругу, данас 9. јула 2020. године до 15 часова, у  другом уписном кругу,  попуњавају и предају листу жеља са преосталим слободним местима у образовним профилима у средњим школама. 

У суботу, 11. јула 2020. године до 24:00 , у другом уписном року, биће објављен коначан распоред ученика по школама и образовним профилима.

У понедељак, 13. јула 2020. године, у другом уписном кругу, ученици се могу уписати у средње школе.

Преостала слободна места можете погледати ОВДЕ.

Иако се због безбедносних здравствених услова препоручује да се упис обави електронским путем, и ове године ће постојати могућност уписа ученика доласком у школу. У том случају је потребно да, ученик или родитељ односно други законски заступник, уз попуњену пријаву приложи и Сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању и Уверење о положеном завршном испиту.

Као подршка родитељима и законским заступницима који уписују децу електронски, од среде, 8. јула  на располагању је Контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, на броју телефона 011- 7350 557, који ће бити отворен до краја другог уписног круга.

Loading