ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Деценија успешне акције „Ђаци вас моле успорите поред школе“

Eдукативно- забавном представом о правилном понашању у саобраћају за ђаке прваке у ОШ „ Вук Караџић“ наставио се 11. циклус акције „ Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

Mинистар просвете, науке и технолошког развоjа Mладен Шарчевић изразио је захвалност ауторима акције којом је спојено лепо и корисно.

Од другог полугодишта могли бисмо да интезивирамо акцију и подсетимо возаче како би требало да се понашају у  близини школа и вртића, рекао је министар.

Менаџер Града Београда Горан Весић је нагласио да је до сада кроз акцију прошло 140 000 деце и да то говори колико је акција успешна.

Овогодишњи циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, започет је интерактивним предавањем у коме су представници предузећа „ Паркинг сервис“ и Саобраћајне полиције објаснили ђацима првацима како да правилно прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове.

Основне школе са подручја општина Стари град, Савски венац, Врачар, Палилула, Звездара, Нови Београд и Земун, добиле су  од овог предузећа на поклон 13 интерактивних табли, 17 пројектора, 4 рачунара, 4 разгласа, 2 видео бима и 2 мултифункционална штампача, што је опрема, коју су школе саме одабрале, као најнеопходнију за извођење наставе.

Loading