ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Делегација Републике Словеније у посети Министарству просвете, науке и технолошког развоја

Државни секретар Небојша Ранђеловић и помоћница министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић разговарали су данас са делегацијом Министарства за инфраструктуру и Агенције за цивилно ваздухопловство Републике Словеније о пружању подршке тренинг центру Ваздухопловне Академије у процесу сертификације пред европским ваздухопловним властима – Европском агенцијом за безбедност ваздушног саобраћаја (EASA).

На састанку, коме су присуствовали и представници Кабинета председнице Владе и Ваздухопловне академије, договорена је ближа сарадња националног ваздухопловног тренинг центра са Агенцијом за цивилно ваздухопловство Републике Словеније у погледу успостављања процедура издавања дозвола и вршења лекарских прегледа за пилоте у складу са ЕУ регулативом. Такође се разговарало о издавању EASA дозвола нашим студентима, пилотима и инжењерима који заврше своје школовање у тренинг центру Ваздухопловне академије, као и о конверзији дозвола наших инструктора пилота у EASA дозволе.

Након састанка, организована је посета делегације Словеније Ваздухопловној академији, као и обилазак аеродрома Вршац, где се налази екстерна наставна база Ваздухопловне академије.

Loading