ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дигитални свет за будуће прваке

Од септембра ученике првог разреда основне школе очекује нови наставни предмет под називом Дигитални свет, који ће им пружити основна знања из те области.

Нови предмет ће заменити Пројектну наставу тако да се фонд часова неће мењати.

Пројектну наставу као наставни предмет укидамо, али пројектна настава као метода рада и даље остаје заступљена, објаснила је саветник министра просвете Биљана Марић.

Према њеним речима, ученицима првог циклуса основног образовања Дигитални свет ће предавати наставници разредне наставе.

Наставници који су у образовном систему, располажу одређеним компетенцијама које су по програму наставе и учења неопходне за реализацију нових садржаја. Сви педагошки факултети од 1993. године имају у својим студијским програмима, два наставна предмета информатику и образовне технологије. Тако да сви који су завршили учитељске факултете прошли ту област, казала је Марић за Тањуг.

Она је потврдила да ће за просветне раднике бити организоване и обуке за нови предмет и да ће им за реализацију обуке на располагању бити доступни пропратни материјали у писаном и дигиталном облику.

Loading