ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђаци Пољопривредне школе ПК Београд уз диплому добили и посао

На дан доделе диплома о завршеној средњој школи девет ученика Пољопривредне школе ПК Београд добило је и посао. Они су потписали уговор о раду са компанијом Меркатор С. 

Габријела Грујић, саветница министра просвете за дуално образовање истакла је да постоји све већа потреба за образовним профилима са елементима дуалног образовања и изразила је захвалност Идеа, Рода и Меркатор продавницама које су се међу првима прикључиле програмима ученичке праксе и дуалног образовања  и које су цео процес заокружиле запослењем, управо ученика који су на овај начин стекли потребне стручне вештине за рад.

„С обзиром да је реч о профилима месар, прехрамбени техничар и пољопривредни техничар , то нам даје обавезу да те образовне профиле за школску 2018/19.годину модернизујемо”, нагласила је Грујић.

Директор Пољопривредне школе ПК Београд, Драган Филиповић каже да је поносан на ученике који су прошли кроз програм практичне едукације и постали део тима једне велике компаније.

„Желимо да се захвалимо Министарству просвете и компанији Мерцатор-С који су им то омогућили. Надамо се да ће овај број у будућности само расти, јер је Пољопривредна школа због ове сарадње, као и повећане потребе за профилима пекара и месара, ове године повећала уписне квоте на тим смеровима, са 15 на 30ˮ, рекао је Филиповић.

Ученици су непосредно по уручењу диплома, у библиотеци Пољопривредне школе ПК Београд,  потписали и уговор о раду. Овај број није коначан, јер ИДЕА, Рода и Меркатор продавнице имају потписане уговоре са 35 стручних школа широм Србије и управо на тај начин више од 400 ђака има прилику да већ током школовања стиче практично знање и себи на тај начин повећа шансу за запослење одмах након завршетка школе, рекла је Марина Аврам, руководилац ИДЕА академије у компанији Меркатор-С.

 

„Привредна комора Србије подржава све компаније које се прикључују програмима практичне едукације и дуалног образовања, а Мерцатор-С је компанија која је показала на делу бенефите овог програмаˮ, изјавила је Мирјана Ковачевић, директорка Центра за едукацију Привредне коморе Србије, и додала да се ученици образују у складу са потребама привреде,  јер ће на тај начин незапосленост бити мања.

Loading