ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Ђаци вас моле, успорите поред школе“

Eдукативном представом о правилном понашању у саобраћаjу у Oсновноj школи „Франце Прешерн“ у Раковици данас jе почео десети jубиларни циклус акциjе „Ђаци вас моле, успорите поред школе“. Кроз ту акциjу, до сада је прошло око 120.000 првака на териториjи Београда, а ове године акциjом ће бити обухваћено 16.000 првака у 168 школа.

Mинистар просвете, науке и технолошког развоjа Mладен Шарчевић jе рекао да jе лепо што акциjа „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ траjе тако дуго и што су jе сви прихватили. „Мислим да би већ од следеће школске године у постоjеће наставне садржаjе основних и средњих школа требало да буду уведени садржаjи о саобраћаjном образовању и васпитању, али не као нови предмет, jер би у том случаjу деца имала 38 предмета“, рекао је министар.

Менаџер Града Београда Горан Весић jе рекао: „За нас jе веома важно да се одржаваjу овакве едукативне представе о правилном понашању у саобраћаjу и ово показуjе да Град Београд и „Паркинг сервис“ као друштвено одговорно предузеће део своjе зараде улажу у обучавање ђака првака“.

Директор JKП „Паркинг сервис“ Aндриjа Чупковић jе рекао да jе у претходних девет година у оквиру акциjе „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ одржано више од 1.200 едукативних представа, на коjима jе око 120.000 ученика београдских основних школа научило правила понашања у саобраћаjу.

„Oву традиционалну акциjу ћемо сваке године унапређивати и наставити да едукуjемо наjмлађе, а школама помажемо донациjом наставних средстава“, рекао jе Чупковић.

Oн jе нагласио да ће ове сезоне сваки првак добити и Kвиз књигу „Безбедно до школе“ коjа садржи основна правила понашања у саобраћаjу и апеловао на све возаче да успоре када су у близини школа „jер jе безбедност деце наjважниjа“.

Председник општине Раковица Владан Kоцић изразио jе захвалност Граду, Републици и предузећу „Паркинг сервис“ што су баш општину Раковица изабрали за почетак десетог циклуса акциjе „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

Догађаjу jе присуствовао градски секретар за саобраћаj Душан Рафаиловић, као и представници Саобраћаjне полициjе, Aуто-мото савеза, а са децом се дружио и хор „Чаролиjа“.

Loading