ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић обишла ученике у Летњој школи програмирања

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обишла је данас  полазнике Летње школе програмирања у Сремској Митровици и разговарала са њима о утисцима и знању које су овде стекли.

Летња школа програмирања организује у оквиру пројекта “Изградња кључних рачунарских компетенција- ка радној снази будућности“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Министарством просвете, уз подршку Владе Републике Србије.

„Знање и вештине које сте овде стекли учећи програмирање веома су важни за ваш напредак. Значајно је да на овај начин ширите своје знање из ове области“, рекла је она.

С обзиром да ускоро почиње нова школска година, она им је пожелела срећан почетак и пуно успеха у наставку школовања.

Ове године 100 ученика од 5. до 8. разреда основне школе добило је прилику да буду полазници ове школе и ово је друга група коју чини 50 ђака.Осим часова програмирања, за њих су организоване и радионице и предавања професионалаца из ИТ индустрије, као и излети, спортски турнири.

„Захвални смо партнерима на овом важном заједничком пројекту, организацији УНДП и Фондацији Петља, који су препознали потребе наших ученика и важност њиховог усавршавања, као и Граду Сремска Митровица на подршци. Министарство просвете ће увек подржавати овакве пројекте за добробит наших ученика.“, истакла је министарка.

Заједно са министарком, ученике је посетила и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић.

 

Loading