ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Подржавамо развој ученичких задруга

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић доделила је данас у директорима 36 основних школа уговоре о финансијској подршци  ученичким задругама.

Ђукић Дејановић је истакла да се на Јавни позив за доделу средстава пријавио  велики број основних школа, са одличним пројектима, а да је одабрано њих 36, којима ће укупно бити додељено 12 милиона динара.

Министарство просвете, како је нагласила, препознаје значај рада ученичких задруга и подржава њихов рад, кроз конкурсе и средства која обезбеђује.

Она је у Основној школи „Драгојло Дудић“ у Београду, која је такође добила средства за ученичку задругу, истакла да је ова школа добар пример и да је међу првима основала ученичку задругу и успешно је води.

У школи су представљени производи и радови, који су настали ангажовањем  ученика у школским задругама.

Приметно је да школе сваке године имају све боље идеје и да наведеним пројектима мотивишу и ангажују ученике и развијају њихове предузетничке компетенције“, рекла је министарка.

Додала је и да секције задруга прате тржишне трендове увођењем бројних информационих технологија у рад задруга.

Такође, подстичете развој еколошке свести, свести о важности очувања животне средине код ученика, као и значај друштвено-корисног рада“, рекла је Ђукић Дејановић.

Директорка Основне школе „Драгојло Дудић“ Данијела Павић захвалила је Министарству у име директора свих школа које су добиле средства за рад задруга.

Од 2020. године до сада, Министарство просвете је за унапређење рада ученичких задруга основних и средњих школа определило 65 милиона динара.

ПРЕУЗМИТЕ:

Одлука о избору установа за доделу финансијских средстава у циљу унапређења услова рада ученичких задруга у основним школама

Loading