ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић присуствовала почетку нове сезоне бесплатних школа за девојчице Института за женски спорт

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић присуствовала је данас у Деветој београдској гимназији почетку нове сезоне бесплатних школа спортова за девојчице, коју организује Институт за женски спорт, чији је оснивач Марина Маљковић.

Ђукић Дејановић истакла је да јој је драго што је данас овде и што је имала прилику да види шта Институт за женски спорт ради и колико је то важно за развој женског спорта.

„Шта то ви у спорту заправо учите? Пре свега, учите се једној дисциплини, процедурама, учите се радостима игре, учите се компетицији, фер плеју, учите се јединству вашег духа, вашег тела и тежње ка изазовима, да их савладате, да дођете до изврсности“, рекла је Ђукић Дејановић.

Она је истакла  да Министарство просвете, имајући у виду важност ове теме, подржава рад Института за женски спорт, чији је циљ унапређење и популаризација женског спорта међу девојчицама школског узраста.

„Данас сам овде уживала гледајући посвећеност тренера, али и радост и заинтересованост девојчица. Зато хвала Марини Маљковић и Институту на доприносу развоју женског спорта, јер је  важно да девојчице добију прилику да се опробају у спорту и да га заволе“, рекла је она.

Оснивач Института за женски спорт Марина Маљковић истакла је да скромност не сматра за врлину и том приликом обећала окупљенима да су сви досадашњи фантастични успеси само један мали степеник ка ономе шта се очекује у будућности.

Двоструки освајач златне медаље на Олимпијским играма у теквондоу Милица Мандић рекла је да је поносна што се ова дивна деца уче емпатији, фер плеју и здрављу.

Министарка здравља Даница Грујичић оценила је да није лако бити жена у мушком свету, али баш зато што није лако, диван је осећај изборити се за своје место у том свету, својим талентима и својим радом.

Бесплатне школе спорта доступне су у бројним српским градовима, између осталих, у Београду, Новом Саду, Kрагујевцу, Ваљеву, Kраљеву, Апатину и Пожаревцу.

Loading