ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић присуствовала пријему бруцоша у студентске домовe

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић присуствовала је данас у Студентском дому „Карабурма“, пријему бруцоша и пожелела им добродошлицу и успех током студирања.

„Намера државе је да вас на овом путу стицања знања подржи и зато су вам обезбеђени добри услови за боравак и учење у студентским домовима, обезбеђена вам је исхрана у студентским мензама по регресираним ценама, као и средства за студентске  стипендије и кредите“, истакла је она.

Она је поручила да је обезбеђивање добрих услова за студирање на факултетима и унапређивање студентског, али и ученичког стандарда, задатак Министарства просвете.

Додала је и да Министарство  настоји да повећама капацитете у студентским домовима, како би још више студената у будућности могло да користи ову услугу.

Ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић честитао је окупљенима на томе што су изабрали да студирају на Универзитету у Београду, али и на томе што су изабрали да своје студентске дане започну у студентским домовима.

„На неки начин треба да осећате припадност том Универзитету, не само у време док студирате, него и после студирања, као бивши студенти, као алумнисти и да ту припадност Универзитету држите у себи заувек“, навео је Ђокић.

Директор Установе Студентски центар „Београд“ Горан Минић пожелео је бруцошима добродошлицу у објекте који ће, како каже, већ од данас за многе бити њихова друга кућа.

Loading