ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић са руководиоцима школских управа

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са руководиоцима школских управа о почетку и организацији нове школске године.

Она је изразила уверење да ће досадашња добра сарадња бити настављена и да ће регионалне јединице расти у погледу стручности и броја просветних саветника, јер су оне, како је истакла, прва копча са школама.

Додала је да ће бити настављени започети пројекти и програми у образовању и истакла да очекује значајну улогу школских управа у праћењу реализације тих пројеката.

Ђукић Дејановић је подсетила и на смернице за основне и средње школе у школској 2023/2024. години, чији је циљ да наше ученике, након немилих мајских догађаја, што пре врате у неопходну рутину у којој ће се осећати безбедно и имати потребну подршку.

Навела је и да су школске управе носиоци спољашњег вредновања, које ће бити настављено од ове школске године и позвала их на високо професионално понашање, објективно поступање и тимски рад.

Начелници школских управа одржаће састанке са директорима школа и запосленима у школама поводом почетка школске године и пружати им, уколико је потребно, стручну помоћ у примени Смерница за организацију васпитно-образовног рада у школској 2023/2024. години.

Loading