ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић са учесницима Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић захвалила је данас ученицима допунских школа из десетак земаља Европе и света и њиховим наставницима што су били учесници Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“, као и самог Кроса РТС, који је најмасовнија атлетска манифестација у Европи.
Задовољство је да вас угостимо и да вам обезбедимо боравак који ће вас приближити коренима и створити драге успомене. Зато су за вас креирани посебни образовни и уметнички програми и садржаји и спортске радионице, путем којих сте се дружили и упознали српски језик, културу, историју и лепоте овог дела Србије“, рекла је министарка.
Она је захвалила градоначелнику Краљева Предрагу Терзићу и његовом тиму, као и Дому ученика средњих школа Краљево и Шумарској школи, што су прихватили да буду домаћини за око 150 малишана српског порекла из десетак земаља Европе и света.Министарка је подсетила да је Крос РТС веома значајна манифестација, а да су њена масовност и утицај разлог су што је Министарство просвете годинама подржава.
На Кросу РТС сваке године трче предшколци, ученици основних, средњих школа и допунских школа. Ове године учествовало је њих 435.900 њих и они су ширили поруку о значају здравих стилова живота и спорта за правилан свеукупни развој деце и младих“, рекла је министарка.
Ђукић Дејановић је захвалила и тимовима Министарства просвете, Математичког института САНУ, Факултета педагошких наука из Јагодине и истакнутим појединцима наше јавне сцене – научницима, књижевницима, уметницима, спортским радницима, који су припремили програме и садржаје за полазнике Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“.
Loading